LAKÁSTULAJDONOSOK ORSZÁGOS ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETE - VIDÉKTAGOZAT - FŐVÁROS

LOÉSZ - Magyarországon az ingatlan vagyon jelentős. Összefogással megvédhetjük nemzeti vagyonunk egy jelentős darabját. Kiszolgáltatottság helyett érdekvédelem - összefogással Battonyától Nemesmedvesig.

 

 

 

 

2010. július 20., kedd (OS) - A lakástulajdonosok fontosnak tartják az elmúlt 2 évben előidézett devizahitelcsapda megállítását, szükség szerint határozott tárgyalásokkal az IMF-fel. Matolcsy György és Orbán Viktor ez irányban tett lépéseit támogatjuk, ahogy önmérsékletet tanúsítónak tartjuk Csányi Sándor nyilatkozatátvállalkozások céljára való hasznosításánál.

 

Egyetértünk az IMF-fel abban, hogy a közigazgatás erősebb mértékű csökkentése, a magántulajdon és annak rendelkezéseinek bürokratikus akadályainak leépítése még sürgető teendő Magyarországon. Valós problémának tartjuk az Országbíró Zoltán által szorgalmazott jogi dereguláció hatékonyabb és gyorsabb lefolytatását a lakástulajdonosok, mikrovállalkozások, agrárvállalkozások bürokratikus terheinek enyhítésére.

A lakástulajdonosokat érthetetlenül sok hátrány éri a lakásokkal összefüggő költségekben, hátrányok érik a magántulajdon hasznosításánál, ezen ingatlanok nemzetgazdaság céljára, Budapest,
Nem védte meg a Gyurcsány kormány a mesterségesen alacsonyan tartott devizaárfolyamra kiépített túlzott hitelmarketinggel szemben a lakástulajdonosokat 2006-2007-2008-ban.

Közben egyes adatok szerint 14.000 milliárd euro került az IMF-től és más hitelalapból felvételre másfél év alatt.

Milyen célra és milyen adatok mentén kerültek ezek az összegek felhasználásra?  

Miért volt ezek szerint hitelből finanszírozott gazdaságnál mesterségesen alacsony akkor a devizaárfolyam?

A kérdésekre csak határozott és következetes magyar kormány kérhet és adhat választ az IMF tárgyalások kapcsán a magyar állampolgároknak, a magyar lakástulajdonosoknak.

A tárgyalások alatt is várjuk a jogi dereguláció életminőségjavító lépéseit a magántulajdon szabadságának erősítését!

Kifejezetten várjuk a kormány következetes magatartását a gázdíjak és számlázásuk,elektromos energia díjak kialakítása és elszámolásuk, valamint ezek következetes ellenőrzése területén is!



    Kiadó: Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete

 

                                                     

Józan ész váltsa fel a fogyasztói és lakástulajdonnal rendelkezők fogyasztói kárait! - LOÉSZ közleménye

 

Új eredmények jelzik a változásokat a fogyasztóvédelem szélesen értelmezett területén. Először kerül sor a lakosság panaszai alapján a PSZÁF részéről 30 lakossági hitelezést folytató pénzintézet fogyasztóvédelmi vizsgálatára.

 

Nyitott kérdés a   Banki Magatartási Kódex  alá nem íróinak fogyasztóvédelmi vizsgálati helyzete. A józan ész és társadalmi párbeszéd változásait várjuk Tarlós Istvántól főpolgármesterként és a fővárosi önkormányzat frakcióitól a FŐTÁV hőmennyiségmérés és számlázás.a szemétszállítás szolgáltatásai ügyében. Kormány és Fővárosi Önkormányzat együtt szemléletváltozást hozhat a Budapesten élő és lakó lakástulajdonosok eddigi viszontagságos fogyasztói életébe a LOÉSZ javaslatai szerint
    Sem a fővárosban, sem a vidéki városi önkormányzatoknál nem tartjuk elegendő mértékűnek az érdekvédelmi szervezetek bevonását a közműszolgáltatások szabályainak, egységárainak és alapdíjainak megalkotásába az elmúlt 8 évben.
    A kormány részéről Bencsik János államtitkár, Lázár János frakcióvezető nyilatkozatait biztatónak tartjuk, hiszen mindketten nagyvárosok (Tatabánya és Hódmezővásárhely) vezetőiként, első felelős embereiként szereztek tapasztalatokat a fogyasztókat közvetlenül érintő problémákról.
    A LOÉSZ folyamatosan kívánja felkérni a hivatalos magyarországi parlamenti lobbi vezető képviselőit a jogszabályok megalkotásában a fogyasztók, lakástulajdonosok érdekeinek transzparens  parlamenti érdekérvényesítésében.
    Egyetértünk Országbíró Zoltán közérdek politikus az elmúlt években a FŐTÁV és más lakástulajdonosokat érintő szakpolitikai vitás ügyekben megtett nyilatkozataival és érveivel.
    A jogszabályok felülvizsgálatát, a törvényesség ellenőrzését sürgetjük és kérjük a parlamenttől, mert az önkormányzatok lakosai sokszor kifogásolják a helyi önkormányzatok által meghozott helyi rendeletek utóhatásait (pl. HÉVÍZ), az általuk megszervezett kommunális szolgáltatások (pl.szemétszállítás gyakorlata, díjképzése) számlázási gyakorlatát.

    Elnökség sajtócsoport

    Kiadó: Lakástulajdonosok Országos Érdekvédelmi Szervezete



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 8
Heti: 18
Havi: 88
Össz.: 41 336

Látogatottság növelés
Oldal: 2010 eseményei
LAKÁSTULAJDONOSOK ORSZÁGOS ÉRDEKVÉDELMI SZERVEZETE - VIDÉKTAGOZAT - FŐVÁROS - © 2008 - 2024 - magyarlakastulajdonosok.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »